30 Ekim 2008 Perşembe

GSF 487 İllüstrasyon Dersi Alan Öğrencilerin Dikkatine!



Sınav Tarihleri: 1. Vize: 12 Kasım 2008
2. Vize: 3 Aralık 2008
Final : 7 Ocak 2008

İşler onaylanmadan çıkışı alınmayacaktır. Onaylanmış işler, A3 renkli dijital çıkış olarak teslim edilecektir. Dönem sonu sergisi için yaptırılacak foto blokların ölçüsü işin son durumuna göre belirlenecektir.
Eskiz çalışması yapılmamış ve eleştiri alınmamış işler teslim tarihinde kabul edilemez.

Not: Bayram tatillerinin derslerimizi aksatması nedeniyle, bayrama denk gelen her 3 hafta için de telafi yapılacaktır. Derslik sıkıntısından dolayı aşağıdaki tarihlerde odamda işlere eleştiri vereceğim. Gelenlerin devamlılık çizelgesine + konulacaktır.

Telafi 1: 31 Ekim Cuma 9.30 / 11.30
Telafi 2: 14 Kasım Cuma 9.30 / 11.30
Telafi 3: 19 Aralık Cuma 9.30 / 11.30

BURS

Türk Eğitim Vakfı bu dönem 2 öğrenciye burs vermeyi planlıyor. İlgilenen öğrencilerin www.tev.org.tr adresine bir göz atmaları önerilir. Son başvuru tarihi 19 Kasım 2008 olup istenilen belgeler aşağıdaki gibidir:

1- TEV Burs başvuru formu (web sayfasında var)
2- TC Kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi
3- Öğrenci belgesi
4- Ailenin gelir durumunu gösterir belge
5- ÖSS ve ÖSYS sonuç belgesi
6- Transkript (ara sınıflar için)

.

28 Ekim 2008 Salı

HÜ Grafik öğrencileri için e-grup

HÜ GSF Grafik öğrencileri için kurulmuş olan e-grup'lar aşağıda listelenmiştir. daha önce kayıt olmamamış ve grup maillerini almak isteyen öğrencilerimizin, grup adreslerine girip kaydolması rica olunur...

2005 girişli öğrenciler için: gratepe_ent_2005@yahoogroups.com

6c83

2006 girişli öğrenciler için: gratepe_ent_06@yahoogroups.com

bef8

2007 girişli öğrenciler için:
gratepe_ent_2007@yahoogroups.com

37cf

Kayıt olmak için;
www.yahoogroups.com adresine giriniz, grup ismini (@işaretinden önce yer alan kısım) search ediniz; grup sayfasına giriniz; join this group butonuna basınız; gruba üye olabilmeniz için gerekli olan yahoo adresinizi giriniz; sayfa sizi yönlendirecek ve moderatör onayı için pending sırasına ekleneceksiniz. moderatör onayınızı verdikten sonra, grup maillerini alabilir, gruba mail atabilirsiniz. mailleri yahoo adresine değil de, sık kullandığınız diğer mail adresine gelmesini istiyorsanız, kaydolurken sorulan alternatif mail adresi sekmesini doldurmayı veseçmeyi unutmayınız.

Ev-ödevleri, projeler, yararlı link ve haberler, duyurular için mail gruplarına dahil olmanız ve bölüm sınıf arkadaşlarınızla iletişim içinde olmanız yararınıza olacaktır.

27 Ekim 2008 Pazartesi

SAYISAL ORTAMDA TASARIM dersi alanların dikkatine!!!

28 Ekim tarihinde yapmamız gereken ders, o günün resmi tatil olarak yarım gün olması nedeniyle yapılamayacaktır. Ancaaaaaaaak ertesi hafta her iki grup için de ek ders konulacaktır. Zira biraz sıkı çalışmazsak bu programların hiçbiri yetişmeyecek. Okuyanlar okumayanlara haber versinler, okumaları yönünde teşvik etsinler. :)

21 Ekim 2008 Salı

EuroSkills 2008 – Rotterdam NL

Her yıl Avrupa’da ve Dünya’da “EuroSkills” ve “WorldSkills” olarak adlandırılan ve yarışmacıları 17-25 yaş arası yetenekli gençlerden oluşan mesleki beceri olimpiyatları düzenlenmektedir. EuroSkills” Avrupa Mesleki Beceri Yarışmaları uzun yıllardan beri Avrupalı gençlerin günümüzün mesleki eğitim, zanaatkârlık, öğretim ve yetenek üstünlüğü için kusursuz bir ölçme -değerlendirme platformu olarak kabul edilmektedir.

Avrupa’da mesleki eğitimi, genç yetenekleri ve zanaatkârlığı teşvik etmek amacıyla Mart 2007 tarihinde bir üye birliği olarak kurulan “European Skills Promotion Organisation” (ESPO) üyeleri tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinde, EFTA ve üye adayı ülkelerde, yetkili ulusal yetenek organizasyonları olarak anılmaktadırlar. ESPO Avrupalı gençlere odaklanmakta, Avrupa’nın Uzun Yaşam politikasını desteklemekte, Avrupa’daki katılımı yükseltmeyi ve mesleki eğitim ve kursların önemini arttırmayı amaçlamaktadır.

Bu sözü edilen eylemlerin gerçekleşmesi için düzenlenen “EuroSkills” yarışmalarında yüzlerce genç profesyonel, meslek lisesi öğrencileri ve mezunları, ilk olarak 50 tipik Avrupa mesleğinde becerilerini göstermekte ve bu konuda mücadele etmektedirler. 2008 yılındaki “EuroSkills” organizasyonu Hollanda’nın Rotterdam kentinde 18-20 Eylül tarihinde gerçekleşmiştir.

Ülkemiz, “EuroSkills”e katılımı ile, Türkiye’de yapılması düşünülen Türkiye Mesleki Beceri Yarışmaları (Skills Türkiye) ve katılması hedeflenen “World Skills” öncesinde önemli bir tecrübe kazanmıştır. Bu katılımla, ülkemizin genç meslek erbapları Avrupalı meslektaşlarıyla bilgi ve beceri düzeylerini karşılaştırma şansı yakalamışlar ve ESPO’nun kriterleri ile ölçülmüş ve değerlendirilmişlerdir.

“EuroSkills” 2008’e ülkemizden 36 yarışmacı katılmıştır. İlk olmanın getirdiği heyecan ve tecrübesizliğimize rağmen “Mobile Robotics” takımımız ülkemize bir bronz madalya kazandırmayı başarmıştır. 2009’da Kanada’da yapılacak olan World Skills yarışmalarına resmen katılmaya hak kazandığımız ise diğer bir sevindirici haberdir.

Kurum ve kuruluşların maddi desteği ve sponsorluk anlaşmalarıyla 2009 dünya beceri olimpiyatlarına daha tecrübeli ve donanımlı bir takım götürmeyi hedeflemekte ve şimdiden çalışmalara başlamış bulunmaktayız.


Elif Varol Ergen

SkillsTurkey

Team Leader

16 Ekim 2008 Perşembe

AFİŞ YARIŞMASI

İKSEV 16. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ
7. CAZ AFİŞİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. KONU
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 16. İzmir Avrupa Caz Festivali’ni 5 – 15 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Yarışmanın konusu 16. İzmir Avrupa Caz Festivali’dir.

2. AMAÇ
Yarışmanın amacı; “Avrupa Cazı” gibi özel bir alana sahip, dünyanın sayılı festivallerinden biri olan “İzmir Avrupa Caz Festivali”ne gençlerin bakış açısını taşımaktır. Yarışma; ayrıca grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının yaratıcılıklarını desteklemeyi hedefler. İKSEV, seçilecek eseri 16. İzmir Avrupa Caz Festivali gibi saygın bir organizasyonun afişi olarak kullanarak, genç sanatçılara yeni ufuklar açmayı, yeni olanaklar sağlamayı amaçlamaktadır.

3. YARIŞMA KOŞULLARI

A. Yarışma; 35 yaşını aşmamış (1 Mart 2009 itibariyle) herkese açıktır. Yarışmaya Kurum Personeli ve Seçici Kurul üyeleri katılamaz.

B. Yarışmaya farklı rumuzla birden fazla afiş gönderilebilir.

C. Yarışmaya katılanlar İKSEV’e vermekle yükümlü oldukları imzalı katılım formunda; afişlerinin özgün ve kendilerine ait olduğunu, daha önce hiçbir yarışmaya katılmadığını ve hiçbir yerde sergilenmediğini ve bu şartname hükümlerini aynen kabul ettiklerini belirteceklerdir. Katılım formu bulunmayan afişler değerlendirmeye alınmayacaktır. (Bu şartları taşımayan afişler yarışma dışı bırakılır. Ödül ve mansiyon verilmiş ise iptal edilir.)

D. Yarışmaya katılan tüm afişler bedelsiz ve süresiz olarak İKSEV’e ait olacaktır. Yarışmaya katılan afişler iade edilmeyecektir. İKSEV yarışma yolu ile elde ettiği bu afişleri, televizyon, internet ve diğer her türlü ortamda yayınlama; katalog, broşür, afiş, kitap, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme hakkına sahip olacaktır.

E. Seçici kurul, afiş sahibinden afiş üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için İKSEV tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

F. Yarışmacılar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarını kabul etmiş sayılacaklardır.

G. Afiş çalışmalarında renk ve teknik kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak dört renkli baskı teknolojisi ile elde edilebilen renklerin dışına çıkılmamalıdır.

H. Afişler, 50x70 cm ve 35x50 cm boyutlarında dikey olarak çalışılacaktır. Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılabilir. Afişler rulo yapılmadan iki mukavva arasında yollanacak veya teslim edilecektir. Posta ve kargoda doğacak hasarlardan İKSEV sorumlu değildir.

İ. Ayrıca afişler, baskı hazırlığı da düşünülerek Mac veya Windows ortamında, Adobe Illustrator, Freehand, Photoshop programlarından biriyle hazırlanmış olarak, CD'de de teslim edilecektir. (50x70 cm afiş için net baskı alanı; 48x68 cm, 35x50 cm afiş için 34x49 cm olmalıdır.) CMYK modunda 300 pixels/ inch çözünürlükte hazırlanacak dokümanın herhangi bir sıkıştırma yapılmadan teslim edilmesi gerekmektedir.

J. Afişlerin üzerinde İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 16. İzmir Avrupa Caz Festivali yazıları ile İKSEV logosu bulunacaktır. Ayrıca İzmir Avrupa Caz Festivali’ni simgeleyen ikinci logo (siyah üzerinde nota bulunan) afişin sol üst köşesinde yer almalıdır. Logoların renkleri sabittir. İKSEV ve Festival logoları üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak, sitemizden indirildiği şekilde kullanılacaktır. Logolar; http://www.iksev.org/IKSEV/logo.htm adresli siteden indirilebilir.
İzmir Avrupa Caz Festivali, İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Goethe Enstitut İzmir ve Belçika Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenmektedir. Festival biletleri Biletix tarafından satılmaktadır. Afişte bu logoların da kullanılması gereklidir. Kullanılması zorunlu olan bu logolar yine aynı adresten baskıya uygun formatta indirilebilir.

K. Afişler, elden, posta veya kargo yoluyla en son 05 Ocak 2009 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar;
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı
7. Caz Afişi Yarışması
Mithatpaşa Caddesi No: 138 35260 Karataş/İZMİR
adresine teslim edilmiş veya ulaştırılmış olacaktır. Belirlenen tarih ve saatten sonra getirilen/gelen afişler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

L. Yarışmaya gönderilen afişler üzerinde yarışmacının kimliğini belirten ad, imza vb işaretler bulunamaz.

M. Her afişe yarışmacı tarafından altı rakamdan ya da harften oluşan bir rumuz verilecektir. Rumuz; paket üzerine, afişin arkasına ve CD’nin üzerine yazılacaktır. Yarışmaya birden çok afişle katılan yarışmacılar her afiş için başka bir rumuz kullanacaktır ve yeni bir katılım formu dolduracaktır.

N. Yarışmacı her afiş için ayrı ve kapalı bir kimlik zarfı düzenleyecektir. Kapalı kimlik zarfının üzerinde, katılımcının afişi için kullandığı “RUMUZ” ile “İKSEV 7. CAZ AFİŞİ YARIŞMASI” deyimi bulunacaktır. Bu zarf üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir işaret ve yazı bulunmayacaktır. Kimlik zarfının içinde afişin rumuzu, katılımcının adı, soyadı, doğum yeri ve yılı, kısa öz geçmişi, adres, telefon, mobil telefon varsa faks ve e-posta adresini içeren bir katılımcı formu konulacaktır.

4. YARIŞMA TAKVİMİ:
Son Teslim Tarihi: 05 Ocak 2009
Sonuçların Açıklanması: 12 Ocak 2009
Ödül 16. İzmir Avrupa Caz Festivali etkinlik programı içinde verilecektir. Sonuçlar, belirtilen tarihten itibaren kamuoyuna basın ve İKSEV internet sitesi http://www.iksev.org/ kanalıyla duyurulacaktır.

5. ÖDÜL:
İKSEV 16. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında düzenlediği 7. Caz Afişi Yarışmasında 1500 YTL’ lik tek bir ödül verecektir. Seçilen yapıt, 16. İzmir Avrupa Caz Festivali afişi olarak kullanılacaktır.
Seçici kurulun sergilenmeye değer gördüğü afişlerin sahiplerine 16. İzmir Avrupa Caz Festivali Toplu bileti ve eserinin sergilenmeye değer görüldüğünü ifade eden bir katılım belgesi verilecektir.
Sergilenmeye değer görülen afişler, 16. İzmir Avrupa Caz Festivali süresince sergilenecektir.
Ödüle layık çalışma bulunup bulunulmaması, Seçici Kurul’un takdirindedir. Ödül tutarı, yarışmacıya 16. İzmir Avrupa Caz Festivali Sırasında yapılacak törende İKSEV plaketi ile takdim edilecektir.
6. SEÇİCİ KURUL (Alfabetik sırayla):
Seçici Kurul Üyeleri: Tayfun Çebi, Doç. Dr. Hakan Ertep, Maksude Kılıç, Kutsal Lenger, Ayşe Tatari, Murat Türkay, Serdar Ongurlar.
İKSEV, değerlendirme toplantısına katılamayan seçici kurul üyesi yerine bir başka üye belirleme ve sonucu açıklayacağı günü değiştirme hakkına sahiptir.
7. DİĞER KOŞULLAR:
Şartname ve Katılım Formları, Mithatpaşa Cad: No: 138 Karataş İzmir ve http://www.iksev.org/ adreslerinden temin edilebilir. Şartnamenin ana ilke ve esasları paralelinde, ortaya çıkabilecek aksaklıklar ve tereddütlere yönelik tedbirler almaya ve bunun için gerektiğinde internet sitesinden önceden duyurmak kaydıyla değişiklik yapmaya, özel ve ek şartnameler hazırlamaya İKSEV yetkilidir. Bu şartnamede hüküm bulunmayan hallerde, İKSEV’in yürürlükte bulunan genel mevzuat hükümleri uygulanacaktır.
8. İLETİŞİM:
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı “7. Caz Afişi Yarışması” Mithatpaşa Caddesi No: 138 35260 Karataş /İZMİR
Sirel Ekşi - Tel: 0 232 482 00 90 / 105 ve 114; Faks: 0 232 482 00 14; E-posta:sirel@iksev.org, info@iksev.org
Geçen yıl ödül kazanan afiş.

14 Ekim 2008 Salı

"Sayısal Ortamda Tasarım" dersi ile ilgili değişiklik

Grafik Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin GRA 217 Sayısal Ortamda Tasarım dersi Salı günleri yapılacaktır. İkinci grup 11.00'de, birinci grup ise 14.00'te başlayacaktır. Herhangi bir değişiklik olursa (artık olmamasını umuyoruz) buradan duyurulacaktır.

7 Ekim 2008 Salı

I. SANAT VE TASARIM SEMPOZYUMU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sanat ve Tasarım Fakültesi
I. SANAT ve TASARIM SEMPOZYUMU
Tarih:22-23-24 ARALIK 2008
Yer :YTÜ Oditoryum Salonu

Sanat Tasarım Bilgi Çağdaş üretim ortamının plüral yapısı; günümüz sanatının en önemli olanaklarından biri olan interaktif yapıyı epistemolojik bir yöntem olarak sanat ve tasarım alanlarına sunmaktadır.
Plüral yapının bir sonucu olarak ´sanat´, ´tasarım´ ve ´bilgi´ ilişkisi, günümüz sanat ve sanat eğitimi ortamında sorgulamaya dönük kavramlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu kavramları, disiplinlerarası bir yapıda sanatın ve sanat eğitiminin temel malzemeleri olarak ele almak; sanat eğitimi ve üretim alanlarını görsel, plastik, fonetik ve performans sanatları, tasarım, sosyoloji, felsefe, edebiyat, iletişim gibi daha da genişletilebilecek alanlarla birlikte düşünmek gerekmektedir.
Bu noktadan hareketle sanatçının ya da akademisyenin, kavramları pratikte bir gerçeklik, bir soyutlama aracı olarak nasıl ele aldığını; sanat eğitiminin geniş bir yelpaze içinde bireyi bilgi ortamına doğru nasıl bir yöntemle yönlendirdiğini ya da yönlendiremediğini belirginleştirmek gerekmektedir.
"Sanat Tasarım Bilgi" başlığı yukarıda anılan çerçevede ele alındığında araştırma-tartışma konusu olarak şu alt başlıklar ekseninde irdelenecektir:
- Sanat ve Bilim Arasındaki Etkileşim
- Tasarım ve Bilgi Süreci.- Kent, Sanat ve İletişim.
- Sanatın Epistemolojik Meselesi.
- Alternatif Sergileme Pratikleri ve Sanat.
- Yeni Medyanın "Alan-Dönüştürme" Meselesi.
- Reel- Virtüel Ortamda Sanat ve Bilgi.
- Sanat Pratikleri ve Sanat Eğitimi Arasındaki İlişki. Farklı Eğitim Kurumlarının Meseleye Yaklaşımı.
- Kültürel Çalışmalar: Toplumsal Cinsiyet, Epistemolojik Kuramlar, Kent Antropolojisi, Modernizm ve Sonrası Sanat, Tasarım ve Bilgi.
- İnteraktif Medya Tasarımında/Eğitiminde Yeni Eğilimler.- Görüntü Sanatlarında Yeni Anlatı Önerileri.

Sempozyum Takvimi Bildiri özeti son teslim tarihi: : 31 Ekim 2008
Değerlendirme sonucunun bildirimi : 15 Kasım 2008
Makalenin son halinin teslim tarihi : 21 Kasım 2008
İletişim Bilgileri: Sempozyum Koordinatörleri: Doç. Rıfat ŞahinerYrd.Doç. Muammer Bozkurt
Tel: +90 212 383 26 96Faks: +90 212 336 41 80e-mail: satas@yildiz.edu.tr