25 Kasım 2008 Salı

La neui Proje de la S.O.T.

Arkadaşlar yeni projemiz şudur: Ayn Rand'ın orjinal ismi "Fountainhead" olup, Türkçe'ye "Hayatın Kaynağı" olarak çevrilmiş romanına kapak tasarlayacaksınız. Kapağın formatı aşağıdaki gibidir. Yani: Uzun kenarı 34 cm (15 cm ön kapak, 15 cm arka kapak ve 4 cm sırt) ve kısa kenarı 23 cm'dir. Turuncu olması gerekmiyor (Bkz: Hocaaaam, turuncu olsun muuuu?). Dikkat etmeniz gerekenler ise şunlardır:

1. Kitap hakkında araştırma yapmanız. (Kesinlikle önerilir. Hatta okusanız daha iyi olur ama... neyse.)
2. Kullanacağınız görsele dikkat etmeniz. Bu sizin yaptığınız bir illüstrasyon ya da çektiğiniz bir fotoğraf olabilir. Ama size ait olması şart!

3. Tipografiyi doğru kurmanız. Tipografiyi sadece harflerden oluşan bir mesaj olarak değil, tasarımın bütününe ait bir parça olarak değerlendiriniz.
4. Ön ve arka kapakta yer alması gereken temel bilgileri belirleyip eskizde kullanmanız. (Örn: Yazarın ismi, kitabın ismi, basımevinin ismi ve logosu, arka kapakta yazar bilgileri, vb.... temel olarak neler varsa)
.
.
veee
5.
Doğru-düzgün eskizlerinizle birlikte 2 Aralık tarihinde yapacağımız derse sizleri bekliyorum. Zira onaylanan
eskizler aynı hafta bilgisayar ortamına aktarılacak ve sonraki hafta, yani 9 Aralık Salı günü bitmiş olarak getirilecektir. Zamanında gelmeyen eskiz ve işler teslim alınmayacaktır. Hassasiyet göstermeniz rica olunur.



Not: İkincisi yapılması planlanan Le Presentasione de la S.O.T. için konu önerilerinizi de hazırlayınız.

.

2 yorum:

OzAN dedi ki...

Basımevinin ismi ve logosunu nereden bulacağız ki? Atmasyon mu olcak acaba? yoksa Fountainhead isimli kitabındaki logosunu mu bulup kullanalım ne yapalım? :)

Adsız dedi ki...

yaw bende yusuf abi sendromu başladı böhühü napcam ben *panik*