8 Nisan 2013 Pazartesi

III. Uluslararası Hacettepe Grafik Tasarım Çalıştayı

Konu: Hareket

Bilgi: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, grafik tasarım / görsel iletişim tasarımı eğitiminde niteliği ve hedefleri yükseltmek, kısa sürede üst düzey tasarımlar gerçekleştirmek ve bu yolda etkileşim-paylaşım ortamları yaratmak amacıyla, 2009 yılında birincisini gerçekleştirdiği grafik tasarım çalıştaylarının üçüncüsünü 
24-26 Nisan 2013 tarihlerinde düzenleyecektir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Hacettepe Grafik Tasarım Çalıştayı’nda ortaya çıkacak yapıtlar Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi ve Grafik Bölümü Atölyelerinde sergilenecektir.

Amaç 1 (Genel): Her geçen gün sanat, tasarım ve iletişim evrenindeki önemi daha da artan Grafik Tasarım / Görsel İletişim Tasarımı alanında eğitim ve öğretim hizmeti veren yüksek öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim elemanları ile söz konusu alandan profesyonelleri buluşturarak, söyleşi, panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirmek; grafik tasarım eğitimi ve üretimi ile ilgili sorunların tartışıldığı üst düzeyde iletişim ve paylaşım ortamı yaratmak; bu süreçte ortaya konan yapıtlar ile bir grafik tasarım arşivi oluşturmak.

Amaç 2 (Bu etkinlikte): 24-26 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu çalıştayda amaç, grafik tasarımın anlatım biçemlerinden ve temel ilkelerinden biri olan “hareket” konusunu tartışmak ve konuyla ilgili uygulamalar yapmaktır. Bu nedenle, bu etkinlikte grafik tasarım / görsel iletişim tasarımı eğitiminin temel uygulama alanlarından olan ve internet, bilgisayar, televizyon, cep telefonları gibi yeni medya olarak tanımlanabilecek etkileşimli sayısal (dijital) ortamlarda sunulan hareketli grafikler, canlandırmalar (animasyon), video kurgu ve sayısal akış uygulamaları, arayüz tasarımları, özgün anlatım çalışmaları ve reklam filmleri gibi anlatım ortamları ve dillerinin yanı sıra bir grafik tasarım ürününde yer alan göstergelerin birbirleriyle olan ilişkilerine dayalı hareket konusu dahil her tür grafik tasarım ögesi, ortamı ve uygulaması konu edinilebilir.


Katılımcılar: Uluslararası katılımlı olarak planlanan bu etkinliğe grafik tasarım / görsel iletişim tasarımı eğitimi veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden 3. ve 4. sınıf ile lisansüstü öğrencileri katılımcı olmak için başvurabilir.

Tarih: 24-26 Nisan 2013

Panel: 26 Nisan 2013 Cuma, 13.30-15.15

Katılım belgelerinin sunulması, sergi açılışı ve kapanış kokteyli: 24-26 Nisan 2013 Cuma, 15.30

Yer: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Beytepe Yerleşkesi / ANKARA.


Detaylı bilgiye ulaşmak için www.hacettepegrafikcalistay.blogspot.com adresini ziyaret ediniz. 

Hiç yorum yok: